Nästa Evenemang

10 tips för extra pengar till företaget 2011

Behöver du lite extra pengar varje månad? De flesta skulle svara ja utan att tveka. Är du en av dem? För att hjälpa dig så får du här några tips på hur du kan starta ditt nya år med mera pengar på fickan! Du får tips som kan ge dig extra pengar som privatperson samt som företagare.

För företaget

1. Om du fakturerar din tid per timme och ibland glömmer att skriva ner den tid du arbetat mer, även om det handlar om några minuter (få minuter blir många timmar i långa loppet). Skapa nya rutiner för att fånga den tiden.

2. Gå igenom alla kostnader privat och i företaget. Finns det något du kan avbryta, sluta med eller upphöra med och därmed spara pengar? Om du är krass med dig själv, så brukar det alltid finnas något att sluta med. Skaffa kontroll över din ekonomi genom att spalta upp allt du investerar i, köper etc. och allt du tjänar, då ser du lätt om du behöver säga ja eller nej till någonting.

3. Planera att fakturera snabbare för 2011 så du kan få betalt ännu snabbare. Ännu bättre, erbjuda förskottsbetalning, rabatter och belöna de som betalar tidigt med “snabbhetspremier”.

4. Hitta evenemang som är gratis i ditt område och som kommer att lära dig nya kunskaper och registrera dig. Du hittar dem via myndigheter, via coacher och konsulter, via sociala medier Facebook och LinkedIn, och i tidningarna.

Privat

1. Veckoplanera dina matintag – det kan göra att du sparar pengar genom att slippa göra impulsköp eller gå på dyra restauranger.

2. Titta i din garderob, bil, garage, lagring, eller runt ditt hem för att se om det är något du kan använda, återanvända eller sälja och få lite pengar.

3. Kontrollera alla dina och din familjs försäkringar. Kolla även företagets försäkringar. Många gånger kan betala för dubbla försäkringar helt i onödan. Kolla också om du kan få rabatter av att samla dina och din familjs försäkringarna i ett bolag och få rabatter på detta. Du kan lätt spara tusentals kronor på det.

4. Leta efter oanvända presentkort som ligger och skräpar i en kökslåda eller någon annanstans.

5. Inkassera skulder om möjligt. Är någon skyldig dig pengar från 2010? Kontakta dem och hör om de kan betala tillbaka till dig eller åtminstone börja delbetala tillbaka till dig.

Lycka till och för framgång i ditt företag!

ViviAnn Labba

Annons 2

Om bloggen

Bloggen som förbättrar din försäljning – och skapar nya affärer. Med entreprenören Viviann Labba.

Följ mig

Annons 1

Verktyg

Snabbaste sättet att räkna ut momsen!

Fyll i ett av beloppen (inklusive eller exklusive moms) och du ser vad det motsvarar (exkl. eller inkl. moms).

Gå till våra verktyg

Annons 3

Annons 4

Annons 5

Annons 6