BETA

Gravstenar som vägen till kunskap

10 september, 2013

Häromdagen fick jag en vacker publikation i min hand. Det...

Häromdagen fick jag en vacker publikation i min hand. Det var ett glassigt magasin från SKANSKA, Nya Hem, som innehöll bland annat vackra inredningsreportage. Min första reaktion var att skratta till och tänka ”men vem i hela friden riktar sig den här tidningen till – ett hem köper man ju inte så ofta”.

Efter en stunds eftertanke kom jag att tänka på ett rättsfall om gravstensbranschen som kom för ett antal år sedan. I målet handlade det om några personer som hade utnyttjat ett annat företags företagshemligheter, något som de faktiskt dömdes för. När jag läste rubriken om kundlistor som företagshemligheter i gravstensbranschen skrattade jag till och tänkte: ”kundlistor i gravstensbranschen – ha, man dör väl bara en gång”.

När jag läst målet insåg jag dock att det var mycket om gravstensbranschen jag inte hade en aning om. Kundlistorna var viktiga som företagshemligheter, beroende på hur just den branschen är uppbyggd. På samma sätt är det förmodligen med det glassiga magasinet från SKANSKA. Den kan vara en del av ett varumärkesbygge som jag inte fullt ut förstår eftersom jag inte kan deras bransch.

Slutsatsen är att vilka de icke-materiella tillgångarna är i en bransch kan variera mycket. Det kan också variera hur dessa tillgångar skall tas om hand på bästa sätt. Identifiera det – och välj sedan att följa den existerande vägen eller att vandra en helt egen. Gör helt enkelt aktiva val!
Patent, Varumärke & Design
Varumärkesvård på verktygshyllan
Patent, Varumärke & Design
Lär dig av Gränna!
Marknadsföring & PR
Ditt varumärke – vem vill du vara?