BETA

Så växer ditt företag utan mer resurser

27 mars, 2014

Att göra mer med mindre är ett mål för de flesta företag. Alltifrån stora multinationella företag till småföretag har ökad effektivitet som högsta prioritet. Här är fem tips som kommer att hjälpa ditt företag att växa utan att lägga ner mer resurser.

Automatisera och tidsinställ

Det finns en rad verktyg som hjälper dig att automatisera dina dagliga uppgifter som kräver mycket av din tid. Till exempel finns det smarta lösningar för att hantera ditt företags närvaro i sociala medier. HootSuite är ett exempel som är gratis och hjälper dig att uppdatera och tidsinställa alla dina flöden i sociala medier på en och samma plats.

Arbeta också med att tidsinställa blogginlägg och nyhetsbrev. Fundera igenom hur du i ditt företag kan automatisera fler uppgifter som du gör idag, till exempel bokföring och fakturering. Det kommer att frigöra tid för dig som du kan lägga på att utveckla och förbättra ditt företag.

Fokusera på skalbara kanaler

Marknadsföring via mail är fortfarande den mest kostnadseffektiva och skalbara kanalen. Även de minsta företagen kan använda mail för att effektivt driva trafik till sin sajt och sälja sina produkter och tjänster. Sociala medier är även det ett skalbart marknadsföringsverktyg som kräver lite pengar. Räkna med att sociala medier tar tid och kräver kunskap för att lyckas, men när du väl kommit igång är det väldigt effektivt.

Så gör du affärer i sociala medier

Samla på dig referenser

Att använda referenser är ett enkelt sätt att få ditt företag att växa. Första steget är att fråga dina kunder efter referenser och använda dem på din sajt och i ditt marknadsföringsmaterial.  Det stärker ditt förtroende som företag att visa att du har nöjda kunder. Du kan också utveckla belöningssystem för att få in referenser och för att få dina kunder att sprida ditt företag. Belöna kunder som rekommenderar dig till andra som leder till en ny kund för dig.

Få dina kunder att marknadsföra ditt företag

Det absolut mest effektivaste sättet att marknadsföra ditt företag gratis är att få dina nuvarande kunder att sprida det. Det gör du på bästa sätt genom att göra spridningen till en del av din produkt. Många framgångsrika företag som Facebook, Dropbox, Airbnb eller Yelp kräver en delningsfunktion för att kunnas användas fullt ut. På så sätt sprids produkten av kunderna på egen hand. Hur kan du göra det i ditt företag?

Var en effektiv ledare

Effektivisera och värdesätt din tid och vad du lägger din tid på som ledare och företagare. Schemalägg hela din vecka i förväg. Minska telefonsamtal som tar upp onödig tid genom att be människor att maila istället. Mail är sökbart, skalbart, dokumenteras, tillgänglig 24/7 och det finns en mängd produktivitetsverktyg tillgängliga för att bli ännu effektivare med det.

Här hittar du smarta e-posttips

Använd molnet

Ett annat bra tips är att använda molnbaserade verktyg som Dropbox , Google Docs , Asana , Basecamp och Box. Det gör att du enkelt kan dela viktiga dokument med medarbetare, leverantörer och andra du samarbetar med. Med alla dina filer i molnet kan du arbeta var som helst när som helst.

Låt det ta tid

Testa idéerna vi presenterat ovan och lär dig efter hand. En del av dessa idéer är tidskrävande och fodrar kunskap och engagemang (sociala medier till exempel) innan de ger mätbara resultat. Det betyder inte att du ska ge upp. Testa dig fram och skala upp de som visar resultat.

 

 

Källa: www.entrepreneur.com
Försäljning & Lönsamhet
5 avgörande säljtips – från bokning till avslutad affär
Digitalisering
Foto av: iStock
5 trender ditt företag måste ha koll på 2020