BETA

Din viktigaste rekrytering – Master Mind-gruppen

9 maj, 2014

Napoleon Hill ägnade 20 år åt att hitta receptet för...

Napoleon Hill ägnade 20 år åt att hitta receptet för framgång. I boken Think and Grow Rich – där han studerat framgångsrika människor – upptäckte han att de mer eller mindre medvetet tillämpat principen om Master Mind-gruppen. Så här fungerar det! 

 

 

Vad är en Master Mind-grupp?
En Master Mind-grupp är en grupp av två eller flera personer som ägnar sig åt att utbyta idéer, erfarenheter och kunskap för att nå ett specifikt mål. Det finns två grundläggande typer av Master Mind-grupper: en som är inriktad på framgång och visionen för en individ, och en som är inriktad på att hjälpa alla i gruppen. I den här sammanfattningen av Napoleon Hills insikter fokuserar vi på den första typen av grupperna, som handlar om dina personliga mål.

Varför måste jag ha en Master Mind-grupp?
Enligt Napoleon Hill tar människan efter dem som de omger sig med. De tar efter deras vanor och deras tankestyrka – både framgångsrika och mindre lyckade exempel. Genom en Master Mind-grupp får du en grupp människor som hjälper dig att lyckas. Du får olika människor med olika perspektiv, input och feedback. Din grupp kan ge dig resurser, kontakter och inspiration som du kanske inte har själv, och de hjälper dig att hålla fokus och nå dina mål.

Rekrytera en Master Mind-grupp
För att skapa en Master Mind-grupp som är dedikerad att hjälpa dig att nå dina personliga mål, kan du helt enkelt fråga människor i ditt nätverk och förklara för dem att du söker deras hjälp som rådgivare. Du kommer att bli förvånad över hur villiga människor är att hjälpa om du bara frågar, det är en ära att bli tillfrågad om ett råd eller en åsikt. Nöj dig bara med människor som är bättre än dig själv.

Leta även i din närmaste krets
Dina vänner och din familj kan vara potentiella kandidater till din Master Mind-grupp. Men tänk på att det omvända också gäller, negativa vänner och familjemedlemmar kan ta din energi. Om du har turen att ha en bra vän att dela dina framgångar med – grattis! En sådan vän är – som villkorslöst stödjer dig och inte blockerar dina framsteg – kan vara en av dina viktigaste nycklar för att lyckas.

 

Napoleon Hill är den kanske mest framstående managamentförfattaren genom alla tider. Vi rekommenderar Think and Grow Rich allra mest – ska du bara läsa en bok det närmaste året är det den.

 

 
Försäljning & Lönsamhet
5 avgörande säljtips – från bokning till avslutad affär
Digitalisering
Foto av: iStock
5 trender ditt företag måste ha koll på 2020