BETA

Därför växer vissa företag

17 september, 2013

Vill du få ditt företag att växa bör du lära av dem som redan har lyckats. Här får du hemligheterna bakom växande företag.

Passion

Att vara företagare handlar inte bara om att tjäna pengar – även om det är en förutsättning. Men för framgångsrika företag är drivkraften och passionen två av de viktigaste faktorerna för att lyckas. För att orka måste du tro på det du gör och se det som en livsstil.

Försäljning

Ju mer fokus som ligger på aktiviteter som ger försäljning, desto snabbare växer företaget. Se till att automatisera och outsourca så många processer som möjligt för att frigöra tid till saker som ger intäkter.

Anställ säljare, se till att alla medarbetare får sälja och utbilda alla inom försäljning.

Be om hjälp

En företagare kan inte vara bäst inom alla områden. En framgångsrik företagare inser det och tar hjälp med frågor som han/hon själv saknar kunskap inom eller helt enkelt inte vill jobba med.

Ha framtidsfokus

Företag i tillväxt fokuserar på de viktiga strategifrågorna. De avsätter tid till att arbeta med företagets framtid, skapar en riktig styrelse, utbildar sig till bättre ledare och hänger alltid med i den senaste utvecklingen i branschen.

Rekrytera rätt

Att rekrytera rätt medarbetare kan vara en knepig utmaning, men det är en viktig nyckel för att växa. När du rekryterar ska du leta efter de människor som är rätt för ditt företag, inte nödvändigtvis de som är bäst på pappret. ”Right talent” är bättre än ”top talent”.

Lägg mycket tid på rekrytering och använd dig gärna av proffs, då en felrekrytering kan stjälpa små företag.

Strukturkultur

Ordning och reda har visat sig vara en förutsättning för att bygga ett framgångsrikt företag. När allt är i ordning så skapas möjligheter att jobba med de strategiska frågorna.

Ha ekonomisk kontroll

Företaget som växer har stenkoll på ekonomin, och förstår att en stark likviditet är ett måste.

Tydliga värderingar
Se till att alla i bolaget vet exakt vart ni ska. Ha tydliga visioner och mål som benas ner i klara uppgifter för var och en. Var gärna övertydlig! Skapa planer för hur ni ska agera i olika situationer och vad som förväntas av varje medarbetare.

 

Vad gör du för att få ditt företag att växa? Kommentera gärna!

Läs även:
Så bygger ditt företag framgångsrika team
Så får ditt företag lönsamma kundrelationer
Försäljning & Lönsamhet
5 avgörande säljtips – från bokning till avslutad affär
Digitalisering
Foto av: iStock
5 trender ditt företag måste ha koll på 2020