BETA

Fyra nya deklarationstidpunkter för företag

17 september, 2013

Företag, föreningar och stiftelser har från och med i år...

Företag, föreningar och stiftelser har från och med i år fyra nya deklarationspunkter. Först ut att deklarera är cirka 75 000 företag och föreningar som ska lämna sina deklarationer senast den 1 november i år. Deklarationsblanketterna för dessa kommer att skickas ut inom de närmaste två veckorna.

Den nya skatteförfarandelagen som trädde i kraft 1 januari 2012 medför att det blir fyra nya deklarationstidpunkter för juridiska personer från och med i år.

– För en del företag innebär det att de måste lämna in deklarationer två gånger i år, men det är bara just i år, säger Jim Gustavsson, verksamhetsutvecklare på Skatteverket.

Följande nya deklarationstidpunkter gäller:
– Bokslut 31 januari till 30 april: deklarera senast 1 november.
– Bokslut 31 maj eller 30 juni: deklarera senast 15 december.
– Bokslut 31 juli eller 31 augusti: deklarera senast 1 mars.
– Bokslut 30 september till 31 december: deklarera senast 1 juli.

Aktiebolag och ekonomiska föreningar som lämnar hela deklarationen, inklusive bilagor, elektroniskt har ytterligare en månad på sig att deklarera.

Totalt finns cirka 700 000 juridiska personer som ska deklarera vid de fyra nya deklarationstidpunkterna. Det är till exempel aktiebolag, bostadsrättsföreningar, ekonomiska föreningar, ideella föreningar, stiftelser, handelsbolag och kommanditbolag. Enskilda näringsidkare och dödsbon berörs inte av ändringarna, utan ska precis som tidigare deklarera senast den 2 maj.

Källa: Skatteverket
Försäljning & Lönsamhet
5 avgörande säljtips – från bokning till avslutad affär
Digitalisering
Foto av: iStock
5 trender ditt företag måste ha koll på 2020