BETA

Framgångsrikt sälj för växande företag

4 april, 2014

Med hjälp av marknaden och kunderna kan du skapa försäljning innan du tar fram produkter och tjänster. Och om du är kreativ i prospekteringen har du snart gjort stora framsteg. Det menar försäljningsexperten Per Lange. Vi bjuder dig på hans bästa tips som hjälper ditt företag att lyckas med försäljningen.

Sätt säljet direkt
Sätt säljstrategin tidigt, och blanda gärna in potentiella kunder. Då är de mer benägna att köpa sedan.

“Sälj först, utveckla sedan” är ett motto jag själv fick lära mig av en svensk entreprenör i början av min säljkarriär, som skrev cirka tusen avsiktsförklaringar med potentiella kunder innan han tryckte på startknappen att ta fram produkten på riktigt.

Utveckla tillsammans med marknaden
Alla företag gör klokt i att utveckla produkter tillsammans med marknaden. Många kunder tycker att det är spännande att vara tidigt ute.

Alltså: hitta kunder som är villiga att bli försökskaniner! Ni utvecklar och testar den nya produkten tillsammans. Resultatet blir en bättre produkt – samt nöjda referenskunder.

Det är hos kunden det händer
Ett företag får aldrig lura sig självt om var affärerna görs. Rätt svar är alltid ute hos kunden. Inget bör vara mer prioriterat i en organisation än att träffa kunder.

Var kreativ i prospekteringen
Skapa en unik säljformel som också bygger värde i ditt företag. Vad menas med det? Jo, försök skapa nya sätt att sälja på. Skriv artiklar, blogga, ordna lunchseminarier, frukostseminarier och nätverksträffar! Fråga nöjda kunder efter referenser! Sätt ihop ett föredrag om din produkt! Positionera säljarna så fort som möjligt som experter och auktoriteter!

Missionera
Försäljning är överförd entusiasm! Det gäller att vara stolt över den nya produkten och sälja på ett sätt som liknar missionerande.

 

Per Lange är en av de mest anlitade föreläsarna inom försäljning och kommunikation. Hans modeller och verktyg används av hundratalet nordiska organisationer. Grundare av Improve Sales.

 
Försäljning & Lönsamhet
5 avgörande säljtips – från bokning till avslutad affär
Digitalisering
Foto av: iStock
5 trender ditt företag måste ha koll på 2020